Posilnenie imunity
Viete prečo probiotiká potrebujú prebiotiká ako svoju polovičku?
Jednoducho povedané, prebiotiká sú látky, ktoré podporujú rast a následne aj životaschopnosť probiotík. Prebiotiká sú nestráviteľné zložky našej potravy, sú však zdrojom energie pre spomínané probiotiká a zdrojom pre ich rast a aktivitu. Aká je teda však činnosť týchto probiotík? Hoci je probiotikum živý organizmus, pre naše telo má toto živé teliesko iba priaznivé účinky na zdravie a navyše aj zlepšuje rovnováhu črevnej mikroflóry, takže sa probiotík netreba vôbec báť. Čiže konkrétne zlepšuje využitie vitamínov, vápnika a laktózy, zlepšuje prekrvenie a pohyb čriev – tzv. Peristaltiku, ale pozitívne ovplyvňuje aj imunitu a produkciu vitamínu K a B12.
Tieto probiotické a prebiotické kultúry v jogurtoch sú skutočná veda. Totiž jogurtové baktérie a ich užitočné vlastnosti sú schopné pôsobiť iba vtedy, ak sa do hrubého čreva dostanú živé. Kým sa tak však stane, číha na ne kyslé prostredie v žalúdka aj žlčová bariéra v tenkom čreve. Nie každému jogurtu sa podarí dostať do hrubého čreva v aktívnom stave!
Jogurty značky ESSENS sú tvorené špeciálnou technológiou 4. generácie pod farmaceutickým dohľadom a vďaka tomu sú jednotlivé baktérie v procese ich výroby obaľované špeciálnou ochrannou vrstvou polysacharidov a proteínov, ktorá ich chráni proti agresívnym žalúdočným šťavám až do hrubého čreva.
Jogurtových kultúr v jogurtoch ESSENS je hneď niekoľko a vďaka tomu majú už spomínané priaznivé účinky pre organizmus. Aby však bola zabezpečená efektívnosť pozitívneho vplyvu prebiotík v organizme, je nutná synbiotika protiotík a prebiotík v jednom produkte. Medzi tieto základné zložky patria Lactobacillus acidophilus, ktorý zlepšuje imunitu, upravuje črevnú mikroflóru, znižuje množstvo cholesterolu v krvi a vytvára účinnú ochranu proti hnačkám, kvasinkovej infekcii a infekcii močových ciest. Ďalej Bifidobacterium bifidum, ktoré pomáha telu riadne odbúravať a absorbovať cukor, chráni pred patogénnymi organizmami, zaisťuje lepšiu vstrebatelnosť vápnika, ale zmierňuje aj kvasinkové ochorenia. Lactobacillus bulgaricus je acidofilná baktéria, ktorá rozkladá laktózu na jednoduché cukry a pomáha udržiavať zdravú črevnú mikroflóru. Táto unikátna látka má dokonca protirakovinové účinky. A nakoniec je to streptococcus laktis a colostrum, ktoré je tzv. Mledzivo s protizápalovým účinkom.
Ako môžete vidieť už niečo také jednoduché ako je konzumácia správneho jogurtu nám dokáže pomôcť získať do tela množstvo prospešných látok, za ktoré sa nám telo skôr či neskôr odvďačí v podobe pevného zdravia.
Comments are closed